top of page
Zoeken

Samen naar een duurzaam bermenbeheer.

Bermenproject 2021 i.s.m. Gemeente Gingelom en PNC


In de lente & de zomer geven bloemrijke wegbermen Limburg kleur. Bermen zijn dikwijls natuurpareltjes waar veel vlinders, bijen en andere kleine dieren nog een thuis vinden in het versnipperde landschap.


Het maaibeheer heeft dikwijls een grote impact voor deze (soms zeer zeldzame) dieren want voedsel, bescherming en nakomelingen verdwijnen bij het maaien. Daarom zullen de gemeente Gingelom, Natuurpunt Gingelom en het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) topbermen in kaart brengen en in een later stadium aangepast te beheren.


Natuurpunt Gingelom gaat op pad om de natuurwaarde van enkele bermen in onze gemeente in kaart te brengen. Het Provinciaal Natuurcentrum ontwikkelde een zakboekje om kruidige topbermen voor flora en fauna op een eenvoudige manier te herkennen. Ze helpen om die bermen te selecteren die de meeste potentie hebben voor de Limburgse biodiversiteit in onze gemeente.


Tijdens een korte online vorming werd er informatie gegeven over het project en de methodiek die het PNC ontwikkelde. Vervolgens werd onder begeleiding van het PNC op terrein gegaan waarbij Natuurpunt Gingelom leerde werken met het zakboekje.


We houden je verder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page