top of page

Onze gemeente Gingelom heeft een aantal onmiskenbare en mooie stukken natuur op haar grondgebied. Mooie stukjes natuur die de moeite waard zijn om te beschermen en te onderhouden. Dit is echter geen gemakkelijke opdracht en maar al te vaak beland milieu en leefomgeving op het achterplan. Maar we mogen gerust wat ambitieuzer zijn, het kan altijd beter!   

Het is daarom dat we volop bezig zijn met de uitwerking van een lokale afdeling van natuurpunt in Gingelom. We moeten onze natuur dichtbij huis koesteren en veilig stellen. Natuurpunt Gingelom wil daarom inzetten op het natuurbehoud in eigen streek en waar kan uitbreiden. Gaat het om een stukje bos, een holle weg of een hoogstamplantage. Stuk voor stuk zijn zij bepalend voor het typische en unieke karakter van onze streek.  

 

Onze prachtige natuur is van iedereen en moet ook toegankelijk zijn voor iedereen. Ook daar willen wij ons blijven voor inzetten zodat iedereen kan genieten van onze natuur.

 

Het is daarom dat onze bestuursploeg zich engageert in verschillende projecten. Wil jij weten waar wij als ploeg mee bezig zijn? Klik dan op onderstaande knop en ontdek de lopende projecten.  

bottom of page