top of page
Zoeken

Natuurpunt Gingelom koopt Natuurgebied

In 2020 kocht Natuurpunt een perceel van 1 ha gelegen in de vallei van de Melsterbeek te Heiselt, een gehucht van Jeuk.  Jeuk is een deelgemeente van Gingelom.  


De Melsterbeek loopt door het perceel.  Het is omringd door fruitboomgaarden, akkers en enkele beboste percelen.  Het ligt langs een ruilverkavelingsweg waarop een fietsroute van fietsroutenetwerk Limburg gelegen is.


Het perceel omvat een poel en is een habitat voor verschillende vogelsoorten, insecten, amfibieën en zoogdieren.


We willen dit stukje natuur in ere herstellen. Dit vereist een meervoudige aanpak.  We gaan het perceel herbebossen en de nodige beheerswerken uitvoeren aan de poel.  Het moet een stukje natuur worden dat een veilige plaats biedt aan vogels, zoogdieren, insecten, …   

De grote werken zullen, als alles verloopt volgens plan, voltooid zijn in het najaar. We hopen dit najaar de officiële opening van ons natuurgebied te kunnen organiseren.  Wij houden jullie hiervan op de hoogte!


Dit project, waar wij uiterst trots op zijn, werd ons mogelijk gemaakt door de goede samenwerking en financiële steun van Regionale Landschappen, Provincie Limburg en de gemeente Gingelom.  En we mogen natuurlijk onze enthousiaste vrijwilligers niet vergeten!  Zonder hun  werklust was dit niet mogelijk geweest! Dank jullie wel!


Het bestuur

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page